Úgy tűnik, a MÁV-nál is érzik, hogy a BKK-tól átvett HÉV-ágazat használói eredményeket várnak. A nem túl jó állapotban lévő pályák és a jócskán kiöregedett szerelvények megújítását nem tudnak még konkrétan bejelenteni. Fejlesztésekről, például az elszigetelt rendszerek integrálásáról a fővárosi régió közösségi közlekedésébe pedig szó sincs.

 

Ezért a vasút közleményében egyelőre néhány megálló – leginkább a mindennapos karbantartás körébe sorolható – megújításáról számol be. Íme:

A felújítási program első lépéseként minden vonalon megszépült egy-egy HÉV-megállóhely tavasszal. Budakalász Lenfonó (H5), Közvágóhíd (H6), Boráros tér (H7) és Nagyicce (H8-H9) kellemesebb, esztétikusabb környezettel várja az utasokat.

HÉV MÁV MÁV-HÉV Budapest gyorsvasút
Fotók: MÁV

A munkálatok során egyebek között felújították a változtatható tartalmú utastájékoztató eszközöket, az előtető tartószerkezeti elemeit, kijavították a homlokzati és a lábazati rész vakolatát, lefestették az ereszcsatornákat, a padokat, a peronszegélyeket, az életvédelmi kerítéseket, a korlátokat, a felsővezeték-tartó oszlopokat, lemázolták az ajtókat, ablakokat, lecserélték az állomási kukákat. Ahol erre lehetőség volt, az utasvárók is csinosabbak lettek. A virágládák beültetésével, a palántázás-parkosítással, illetve a kaspós virágok kihelyezésével pedig színesebbé váltak a várakozóhelyek.

HÉV MÁV MÁV-HÉV Budapest gyorsvasút

Ez azonban csak az első kis lépés azon az úton, amelyen végighaladva egyre több megújult állomással szolgálhatjuk majd utasaink kényelmét!