Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem lesz többé vasúti menetrend

2

A most használatos, három hét múlva lejáró menetrendkönyv az utolsó, a 2018-ast már nem nyomtatja ki a MÁV, de mindenki letöltheti magának pdf-ben.

Régóta pletykálnak róla minden évben, hogy az aktuális menetrendkönyv az utolsó, de most tényleg ez a helyzet. A MÁV érdeklődésemre megerősítette, hogy 2018-ra már nem nyomtatják ki. Menetrend persze továbbra is lesz, lehet majd tudni, hogy hozzá képest mennyit késnek a vonatok. Íme a vasút válasza a Fonódónak:

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hozzájárult a nyomtatott menetrendkönyvek megszüntetéséhez a 2017/2018. évi menetrendi évtől, az már nem jelenik meg.

vasút gyorsvasút kisvasút magazin menetrend NFM
Menetrendnemzedékek 1936-tól az utolsóig

Ismét tehervonat zakatolt a Zemplénben

0

Igazi, vadregényes hegységben utazhatunk az év nyári felében a Pálházi kisvasúton.

Ha Wikipédiában nézzük, két kisvasútnál is olvashatjuk, hogy a legrégebbi Magyarországon. Tudjuk persze, hogy működik a Wiki, mik az előnyei, mik a hátrányai. A vitát különben hamar el is dönthetjük a kérdéses szócikkek alapján, a debreceni Zsuzsivasút első szakasza 1882-ben nyitották meg, a mai Pálházi Állami Erdei Vasút ősének építését csak 1888-ban határozták el.

kisvasút magazin turizmus fotó Pálháza Zemplén
A fotótehervonat a Malom-tónál

A kisvasúti pénzek zöme felújításra megy

0

Kiosztották a még tavaly év végén a kisvasutaknak ígért 10 milliárd forintot. Az összeg több mint fele a meglévő pályák renbehozását szolgálja, új szakasz első körben csak a kemencei üzemnél épül. Kétmilliárdot járművekre szánnak, a maradék pénz pedig tervezésre megy. Ezek a szakaszok a második körben készülhetnek el ténylegesen.

Az első pillanatban a kisvasútbarátszemnek csalódást okozott a közlönyben megjelent kormányhatározat, illetve a Révész Máriusz kormánybiztos által egy szerdai sajtótájékoztatón ismertetett lista a hazai kisvasutak fejlesztésére jutó költségvetési támogatásokról. Az derült ki ugyanis, hogy a program első ütemében lévő, más szóval már biztosnak tekinthető, odaítélt források közül mindössze a kemencei keskenynyomközű vasútnál jut hosszabbításra, jelenleg nem (persze valamikor nagyon is) létező szakasz újjáépítésére.

Révész Máriusz kisvasút beszerzés Kemence NFM
Örülhetnek Kemencén

Fotósvonat kisgőzössel Nagycenken

0

A GYSEV fotósvonatot szervez július 9-re a keskenynyomközű, nagycenki Széchenyi Múzeumvasútra. András gőzmozdonyról és szerelvényéről több helyen lesz alkalom felvételeket készíteni.

kisvasút GYSEV Fotó múzeum magazin

A rendezvényre előre jelentkezni kell!

Tízmilliárdot kapnak a kisvasutak

2

kisvasút Révész Máriusz

A miskolci, a gyöngyösi, a királyréti, a kemencei, a gemenci és a debreceni Zsuzsi kisvasút fejlesztése kap állami támogatást.

«
12
Közlekedés. Elsősorban közösségi.
Városi és vasút.

Facebook

Utolsó kommentek