Éjszaka is járhatnak majd a metrók, de még vizsgálják az igényeket – ezt nyilatkozza a BKK vezére a TV2-nek.

2018 tavaszán lehet újra az interneten keresztül BKV-jegyet venni – vélte Dabóczi Kálmán az I/I Azurák Csabával című műsor felvételén. A BKK vezérigazgatója pontosította azokat a nyilatkozatokat, amelyek arra utaltak, hogy a T-System teljesen megújította volna a nyáron sokat bírált e-jegyrendszert. Most annyi történt, hogy a BKK szakemberi hozzáférhetnek az „újrahúzott” rendszerhez, azaz mostantól elkezdhetik a házon belüli teszteléseket, tehát még nincs pontos dátum az újraindulásról. Mindenesetre a tényleges e-jegyrendszert, azaz, hogy például mobiltelefonon keresztül lehessen bejutni egy metróperonra 2019-re valószínűsítette a BKK vezetője.

2019 január középén lehet ismét használni a hármas metró most felújítás miatt lezárt északi szakaszát – jelentette ki Dabóczi Kálmán. A vezérigazgató szerint a projekt már 2018 végére lezárul, de a műszaki átvétel és az engedélyek kiadása további pár hetet vesz igénybe.

BKK metró Budapest gyorsvasút kerékpár Dabóczi Kálmán Vitézy Dávid magazin bérlet informatika internet közút dugódíj botrány t-systems
Fotó: BKK

 

Hatvanmillió forintba kerül az, hogy meghosszabbították a metró éjszakai üzemidejét. Kérdésre válaszolva Dabóczi Kálmán kijelentette: benne van a pakliban, hogy egész éjszaka jár majd a metró: vizsgálják a forgalmat, de „nem szeretnének úgy üzemidőt hosszabbítani, hogy nem látják a tényleges igényeket”.

A BUBI majdnem kétszeresére fejlődött, de folyamatosan fejleszteni kell – mondta vezérigazgató a TV2 műsorában. Dabóczi amúgy elégedetlen a közbringa regisztrációs és az ehhez kapcsolódó fizetési rendszerével. Szerinte ezt egyszerűsíteni kellene.

A dugódíjjal akkor értene egyet, ha ez forgalomterelési eszköz volna, akkor még támogatná is, ha azonban csak egy költségvetési elvonásról volna szó, akkor azt ellenezné.

Az interjúban odaszúrt elődjének, Vitézy Dávidnak is.