Két júniusi hétvégén a Szabadság hídról kitiltják a gépi üzemű járműveket, ezért Budán a villamosok, Pesten a 72-es troli útvonalát módosítják.

A Duna fölött gyalog, biciklivel vagy busszal, alatta metróval lehet átmenni, amíg június 17-én, 18-án, 24-én és 25-én a Szabadság híd gyalogos és kerékpáros zónaként üzemel – derül ki a BKK közleményéből.

villamos híd Budapest közút kerékpár gyalog gyorsvasút busz 4-es metró

 

A nem járó 47-es, 48-as, 49-es villamosokat a pesti oldalon a Fővám térig meghosszabbított 72-es trolival kívánják pótolni, a járművek akkumulátoros üzemben teszik meg a hosszabbítást a Kiskörúton. Budán a János kórháztól a 61-es villamos Budafokig megy majd, az 56A pedig Kelenföld vasútállomásig, így pótolva ott a 47-est, illetve a 49-est.

villamos híd Budapest közút kerékpár gyalog gyorsvasút busz 4-es metró

A híd két vége között a 4-es metróval lehet utazni, de az Erzsébet hídon járó buszok (a 133E és a Gárdonyi térnél is ideiglenesen megálló 7-es) szintén segítenek a pótlásban.

Augusztusban ugyancsak lesz két olyan hétvége, amikor bulihíddá alakul a Szabadság híd, de az akkori pótlásról érdekes módon egyelőre nem számolt be a BKK.