Általános a hó, a jég takarítatlansága, legalábbis Budapesten és az elővárosban – írja az iho.hu. Zugló megállóhoz konkrétan jégpálya vezet. Kőbányán reggel a járdán két hólapátos simogatta a jeget, de zéró a hatás, igazán jól csinálják, az idő el van töltve, azt' csók – olvasható a közlekedési portál beszámolójában. Azt is hozzáteszik, a MÁV nem igazán takarítja a peronokat.

 

A havazás miatt Füzesabony, Eger, Miskolc és Szerencs térségében 60-80 perccel hosszabb a vonatok menetideje, Hidasnémeti és Abaújszántó között lezárták a pályát – közölte a Mávinform.

A Budapest–Hatvan–Füzesabony–Eger, a Budapest–Miskolc–Sátoraljaúhely közötti gyorsvonatok közlekednek, de jelentősen megnő az utazási idő. Több vonat is 100 percet meghaladó késéssel közlekedett szombat délelőtt.

vasút időjárás

A Mávinform később közölte: Abaújszántó és Hidasnémeti között a hó vastagsága miatt a pályát lezárták a vonatközlekedés elől, a vonatforgalom várhatóan csak délután indulhat újra. Addig nagyteljesítményű mozdonnyal bejárják a vonalszakaszt, amelynek segítségével szabaddá teszik a síneket a vonatforgalom számára – írja az MTI.

A dél-balatoni vasútvonalon Zalaszentjakab és Zalakomár között a péntek este megrongálódott felsővezeték helyreállításán még szombat délelőtt is dolgoztak, vonatpótló buszok közlekedtek.

Még péntek este jelentette az MTI, hogy halálra gázolt egy embert a vonat az aszódi vasútállomás közelében, a nyílt pályán. A tíz vagonból álló szerelvényen mintegy háromszázötvenen utaztak, őket az aszódi hivatásos tűzoltók visszakísérik az állomásra.