Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kettészakadt a záhonyi sebes a Nyugatiban

0

Késéseket okozott a fővárosi Nyugati pályaudvar forgalmában hétfőn koradélután, hogy egy vonat az első és a második személykocsi között egyszerűen kettészakadt.

A iho.hu szerint a 6294-es számú záhonyi sebvesvonatról van szó, amelyet egy Szili (V43-as) villanymozdony vontatott.

Nem tiltják ki Pestről a dízeles taxikat

0

Tarlós István cáfolta, hogy néhány év múlva már csak nulla emissziós taxik járhatnának Budapesten.

A főpolgármester szerint nem életszerű, nem reális, hogy néhány éven belül kitiltsák a nem elektromos taxikat Budapestről. Nincs a fővárosnak ilyen terve 2020-ra, 2023-ra – mondta a pénteki Budapestinfón. Majd, valamikor, sok év múlva lehet ilyen intézkedést hozni. Ez a felvetés csak a taxisok hergelésére jó.

Tarlós egy újságírói kérdésre egy néhány nappal ezelőtti hírre reagált. Eszerint Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes beszélt arról, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elképzelései szerint 2020-tól már nem adnának ki taxiengedélyt belsőégésű motorral hajtott taxikra a fővárosban, 2023-ban pedig a régebbi olyan engedélyek is érvényüket vesztik, amelyek nem villanyautókra vonatkoznak.

Budapest Tarlós István közút taxi Nemzetgazdasági Minisztérium magazin
Maradhatnak a dízeles, benzines taxik a fővárosban

Kitiltanák Pestről a benzines taxikat

2

Kizárólag nulla emissziós autók kaphatnának taxiengedélyt 2020-tól, 2023-tól pedig belsőégésű motoros járművel egyáltalán nem lehetne taxizni a fővárosban.

Néhány év múlva már csak elektromos taxik üzemelhetnek a fővárosban, ha a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elképzelései valóra válnak - írja a Napi.hu.

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes akkor beszélt erről, amikor a repülőtéren átadtak egy elektromos töltőállomást. Ha villanytaxik lesznek Pesten, azokat alapvetően majd saját telephelyeiken töltik a társaságok, de igénybe kell majd venniük a városi töltőpontokat is, hiszen az akkuk nem feltétlenül bírnak ki egy töltéssel egy taxis munkanapot.

elektromos közút taxi Budapest magazin környezetvédelem Nemzetgazdasági Minisztérium
Ma még szennyeznek a pesti taxik

Leállítják a legkorszerűbb pesti trolikat

3

Ajtóvezérlési hibájuk kijavításáig biztonsági okokból kivonják a forgalomból a Solaris-Škoda típusú trolibuszokat a fővárosi közösségi közlekedési forgalomból - közölte a BKK és a BKV Zrt. hétfőn.

Varsó állva hagyja Budapestet

3

A lengyel fővárosba sokkal több új villamos érkezett, mint a magyarba, és most még jobban ránkvernek.

Közlekedés. Elsősorban közösségi.
Városi és vasút.

Facebook

Utolsó kommentek