sztrájk BKK BKV villamos magazinPéntek éjjeltől nem járnak a nagykörúti villamosok a Wesselényi utca és a Harminckettesek tere között.

 

Szombatra virradó éjszakától két és fél hétig pályafelújítást végeznek Pesten a 4-6-os villamos vonalán. A BKK azonban a korábbi évek gyakorlatával szemben csütörtökig nem adott ki átfogó tájékoztatást a zárásról, a buszos pótlásról. Sem közleményben, sem a honlapon.

Ezt szóvátette a Közlekedő tömeg blog, sőt maguk pótolták a tudnivalókat. Erre aztán már gyorsan, de a kérdéses zárás előtt alig 38 órával megjött a BKK tájékoztatása is.

A Fonódó úgy tudja, nem egyszerű hanyagságról volt szó a BKK-tól. Az információszünet oka egy koncepcionális vita. A BKK vezetése ugyanis úgy gondolta, hogy sztrájk vagy sztrájkfenyegetés idején nem a legjobb ötlet lezárni a város egyik legforgalmasabb vonalát, el lehet halasztani a villamospálya felújítását.

A BKV-munkavállalók 80 százalékát képviselő két szakszervezeti szövetség ugyanis bérkövetelésük támogatására sztrájkot jelentett be április 18-ra és a következő napokra.

sztrájk BKK BKV villamos magazin

Meg nem erősített információink szerint a villamosvonal gazdája, a BKV viszont nem akart halasztani, és végül neki lett igaza.

Ha igaz a történet, akkor eddig teljesen rendben van. A két együttműködő fél eldöntötte a vitát. De hogy ezek után miért bénult meg mégis a szokásos ügymenet, miért nem intézkedtek az utasok tájékoztatásáról, az nem tudható.

Mindenesetre már péntek éjjeltől nem villamosok járnak.

2017. április 8-tól (szombattól) két és fél hétig, április 25-ig (keddig) a 4-es és a 6-os villamos pályafelújítási munkák miatt két szakaszon, megosztva közlekedik: a Széll Kálmán tértől a Wesselényi utcáig, Dél-Budáról pedig a 32-esek tere megállóhelyig. A Wesselényi utca és a Corvin-negyed M között mindvégig pótlóbusz viszi az utasokat, azonban a pótlóbuszok közlekedése a villamospótlás ideje alatt kis mértékben többször is változik attól függően, hogy éppen mely munkaterületen dolgoznak. A villamospótlás ideje alatt éjszakánként a teljes nagykörúti vonalon pótlóbusz jár. A Nagykörúton a Dob utca és a Pál utca között mindkét irányban buszsávot alakítanak ki, a pótlóbusz megállóinak környékén pedig megállási tilalom lép érvénybe – olvasható a BKK végül kiadott közleményében.

sztrájk BKK BKV villamos magazin