Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jön a drónjogsi, a drónbiztosítás, a drónnapló, a dróntanfolyam és a drónlista

0

Nyárra születhetnek meg a dróntörvények. Tömegük alapján osztályozzák a pilóta nélküli repülőszerkezeteket.

Ha valaki elképzeli, hogy a fejére esik egy drón, azonnal belátja, hogy bölcs elv, hogy a súlyosabb eszközökre szigorúbb szabályokat akarnak életbe léptetni. A legfeljebb 250 grammos játékdrónokat mindenféle külön korlátozás nélkül lehetne használni.

Az nem derül ki a Népszavának a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban folyó jogalkotó munkáról szóló cikkéből, hogy akkor ebben a kategóriában kötelező biztosítást sem kellene kötni, mert egyébként ezzel a módszerrel rendeznék a drónkárokat.

repülés drón magazin szabályozás Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Kitiltanák Pestről a benzines taxikat

2

Kizárólag nulla emissziós autók kaphatnának taxiengedélyt 2020-tól, 2023-tól pedig belsőégésű motoros járművel egyáltalán nem lehetne taxizni a fővárosban.

Néhány év múlva már csak elektromos taxik üzemelhetnek a fővárosban, ha a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elképzelései valóra válnak - írja a Napi.hu.

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes akkor beszélt erről, amikor a repülőtéren átadtak egy elektromos töltőállomást. Ha villanytaxik lesznek Pesten, azokat alapvetően majd saját telephelyeiken töltik a társaságok, de igénybe kell majd venniük a városi töltőpontokat is, hiszen az akkuk nem feltétlenül bírnak ki egy töltéssel egy taxis munkanapot.

elektromos közút taxi Budapest magazin környezetvédelem Nemzetgazdasági Minisztérium
Ma még szennyeznek a pesti taxik

Helikopterrel mentették a kompról az éjjeliőrt

0


Honvédségi helikopterrel mentették ki a levonuló jeges ár által elsodort, és a folyó közepén a jégtáblák közé szorult tiszacsegei komp fedélzetéről az éjjeliőrt.

Tisza hajózás komp magazin helikopter repülés baleset
Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Az éjjeliőr a jégzajlás áldozata lett a kompon

0

Elsodorta a jég a tiszacsegei kompot, egy ember is rajta maradt.

Még ronda, de már nem életveszélyes a Kőki

0

Közlekedés. Elsősorban közösségi.
Városi és vasút.

Facebook

Utolsó kommentek