Ferihegy repülés magazin beszerzés Budapest

 

A jövőre elkészülő szárny növeli a reptér kapacitását.

Felbontották az aszfaltot a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálja mellett. Itt a tervek szerint 2018 nyarán nyílik meg a 220 méter hosszú új épületszárny, amely a 2B terminálhoz fog kapcsolódni.

Ferihegy repülés magazin beszerzés Budapest
Fotók: MTI / Kovács Tamás

A Pier B elnevezésű mólót kifejezetten arra tervezték, hogy kiszolgálják a szélestörzsűrepülőgép-állóhelyekre megnövekedett igényeket – írta korábbi közleményében a Budapest Airport. Összesen 27 új beszállókaput és 10 új utashidat hoznak létre.

Ferihegy repülés magazin beszerzés Budapest

Az új szárny 10 ezer négyzetméterrel növeli meg a 2. Terminál tranzitterületét. Tágasabb és kényelmesebb lesz az utasok várakozási területe. A Pier B a jelenlegi trendeknek megfelelően maximális rugalmasságot nyújt, hiszen valamennyi beszállókapu-csomópont alkalmas lesz utashidas, buszos, valamint gyalogos beszállításra is. A móló keskeny- és széles törzsű gépeket is ki tud majd szolgálni.

Ferihegy repülés magazin beszerzés Budapest
Látványrajzok: BA

A BA a Pier B tervezésénél ügyelt arra, hogy megmaradjon a terminál építészeti egysége. Az utasmóló a kevésbé hivalkodónak mondható beton, acél és üveg kombinációja lesz, stílusjegyeiben keveri a SkyCourt és a régebbi 2B Terminál építészeti vonásait. A belső felületek a SkyCourt hangulatát tükrözik, míg a külső alumínium panelek a 2B Terminál homlokzatával harmonizálnak.