Átment a tiloson, ez a halálos vonatbaleset oka

0

A személyvonat meghaladta a tilos jelzést, ez okozhatta a kedd reggeli luxemburgi vasúti balesetet.

Egy Luxemburgból Franciaországba tartó személyszállító vonat a jelző tilos állapota ellenére ment tovább, ez lehetett a frontális ütközés oka - írja wort.lu. A szerelvény Luxemburg déli részén ment neki egy szembejövő, 610 tonnás, mozdonyból és 27 üres kocsiból álló tehervonatnak, amely Franciaországból a bettembourg-i rendezőpályaudvar felé haladt.

A személyszállító vonat mozdonyvezetője, a luxemburgi vasút alkalmazottja meghalt. Két súlyos sebesültet csak az után sikerült kiszabadítani, hogy a két összeroncsolódott szerelvényt széthúzták.

Egy kalauznőnek sikerült elhagynia az ütközés előtt a fülkét, ennek ellenére ő is megsérült.

vasút baleset LuxemburgFotó: luxemburgi rendőrség

Halálos vonatbaleset luxemburgban

0

Egy személyszállító vonat és egy tehervonat ütközött Luxemburg déli szélén, Bettembourg és Zoufftgen között kedden reggel – írja wort.lu nyomán az iho.hu.

A rendőrségtől és a vasúttól származó információk szerint négyen sérültek meg. Közűlük az egyik, a Luxemburgból Franciaországba tartó személyszállító vonat mozdonyvezetője meghalt – számolt be sajtótájékoztatójukon Dan Kersch belügyminiszter és François Bausch infrastruktúraminiszter.

További két sérült állapota súlyos. Ők a vonatban is rekedtek, kiszabadításukhoz szét kellett húzni az összeroncsolódott két szerelvényt.

Furcsa, hogy a frontális ütközés előtt egyik mozdonyvezetőtől sem érkezett figyelmeztetés.

A 610 tonnás tehervonat egy mozdonyból és 27 üres kocsiból állt. Franciaországból a bettembourg-i rendezőpályaudvarra ment volna.

Itt, a francia határnál 2006-ban is volt egy súlyos baleset, akkor hatan haltak meg.

Az érintett vasútvonalon két napig biztos nem közlekednek a szerelvények, buszpótlás van.


 

Helikopterrel mentették a kompról az éjjeliőrt

0


Honvédségi helikopterrel mentették ki a levonuló jeges ár által elsodort, és a folyó közepén a jégtáblák közé szorult tiszacsegei komp fedélzetéről az éjjeliőrt.

Tisza hajózás komp magazin helikopter repülés baleset
Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Leállítják a legkorszerűbb pesti trolikat

3

Ajtóvezérlési hibájuk kijavításáig biztonsági okokból kivonják a forgalomból a Solaris-Škoda típusú trolibuszokat a fővárosi közösségi közlekedési forgalomból - közölte a BKK és a BKV Zrt. hétfőn.

Az éjjeliőr a jégzajlás áldozata lett a kompon

0

Elsodorta a jég a tiszacsegei kompot, egy ember is rajta maradt.

Közlekedés. Elsősorban közösségi.
Városi és vasút.

Facebook

Utolsó kommentek