Budapest közút Szabadság híd Tarlós István

 

Tarlós István főpolgármester mérlegeli annak lehetőségét, hogy a Szabadság hidat nyáron – hétvégenként – lezárják a járműforgalom elől – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A főpolgármester elképzelhetőnek tartja, hogy a június 1. és augusztus 20. közötti hétvégékre lezárják a hidat, kivéve a vizes világbajnokság idején.

A Valyo – Város és Folyó Egyesület hétfői közleményében írt arról, hogy kezdeményezik: 2017-ben időszakosan, szervezett formában ismét a gyalogosoké legyen a főszerep a hídon.

Emlékeztettek: 2016-ban a villamosvágány-felújítások miatt a lezárt Szabadság hidat „nagy örömmel vették birtokukba a fővárosiak"; a lezárt híd mind a helyieknek, mind a turistáknak óriási attrakciónak számított.

Közösségi fórumokon vita alakult ki a híd nyári lezárásáról, vannak, akik arra mutatnak rá, talán egy olyan megoldás is elképzelhető, amely csak a közúti járműveket tiltja ki, a Dél-Buda közlekedése miatt fontos villamosok járhatnának. Ez nem lenne veszélyesebb, mint a Kossuth téri villamos, és maradna elég hely a gyalogosoknak, kerékpárosoknak is.

Budapest közút Szabadság híd Tarlós István