Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kiderült, hány dolgozót tettek ki a BKK-tól

0

Budapest BKK magazin karrier

Huszonhárom főt bocsájtottak el a közlekedési központtól, csaknem hétszázat pedig kiszerveznek. A BKK új létszáma 1200 munkavállaló lesz.

A Fonódó írta meg, hogy néhány napja leépítés volt a BKK-nál. Megkérdeztük erről a céget, válaszuk szerint az elbocsájtás „jelenleg összesen mintegy 23 főt érint, a megüresedett pozíciókat a BKK nem tölti fel. Fővárosi önkormányzati társaságként – a tulajdonos elvárásainak megfelelően – a BKK fontosnak tartja a felelős gazdálkodást, így a létszámtervezés során kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy a feladatellátáshoz szükséges létszámot a hatékonyság és a gazdaságosság szem előtt tartásával határozza meg.”

Az is kiderült, hogy a létszámcsökkentés az alábbi területeket érinti: infokommunikációs szolgáltatások, közösségi közlekedés, kereskedelem, gazdaság.

„A Fővárosi Közgyűlés 2016 októberében döntött a közlekedési intézményrendszer továbbfejlesztéséhez kapcsolódó intézkedésekről, melynek részeként az integrált közlekedésszervezői és operatív feladatokat ellátó társaságok létszámát összesen 1200 főben határozta meg” – olvasható a válaszban.

A döntésnek megfelelően 2017. május 1-jén a BKK közel 700 munkavállalója kerülhet munkáltatói jogutódlással a Budapesti Közlekedési Ügyfélkapcsolatok Zrt.-hez. A munkáltatói jogutódlás azt jelenti, hogy az érintett munkatársak munkaszerződése érvényben marad, és a munkaviszony folyamatossága is biztosított.

Fehérvár ingyenessé tenné a városban az M7-est

0

Eredetileg el lehetett kerülni ingyen Székesfehérvárt, de a megyei matricák bevezetésekor ezt a szakaszt is díjasította a kormány.

Abban nincs semmi különös, ha egy település azzal szeretné csökkenteni a területén átmenő forgalmat, hogy elkerülőutat követel, vagy ha ilyen autópálya már fut mellette, akkor annak ingyenességéért lobbizik.

Az ilyen díjmentesítési kéréseket könnyű is visszaverni azzal, hogy ha engednének, akkor egyre több település kérné ugyanezt "jogosan". Székesfehérvár azonban komolyan gondolja, amit mond, és több tényező is arra mutat, hogy logikus a kérésük.

közút Székesfehérvár M7-es díjfizetés NFM
A Fehérvár körüli útgyűrűbe a 62-es, 7-es és 8-as utakén kívül az M7-es megfelelő szakasza is beletartozik - a Google térképe

Újranyitnák a Szombathely-Rohonc vasútvonalat

3

Gigaprojektek helyett az egykori vasfüggöny vagy más ok miatt elszigetelt szomszédokat kellene újra összekötni sínekkel, mondja az Európai Parlament közlekedési bizottságának elnöke. Egyik példája magyar vonatkozású.

A Szombathely-Pinkafői HÉV társaság több mint 50 kilométeres vasútvonala 1888-ra készült el, a 20. század elején egy szárnyvonallal is kiegészült. Trianon után kettévágva működtette Magyarország és Ausztria, illetve az utóbbi a nyugati végét bekötötte saját hálózatába.

vasút politika Európai Parlament EU Ausztria
A Wikipedia térképe a vasútvonalról

Új villamosok és trolik jöhetnek Budapestre

0

A kormány 12 és fél milliárd forintot csoportosított uniós pénzekből fővárosi villamosok és trolibuszok vásárlására. Annak idején a CAF villamosok és a Škoda-Solaris trolik megvásárlásakor olyan szerződéseket kötöttek, amelyek opciós tételeket is tartalmaznak, vagyis a vevő később pótrendelést adhat föl az eredeti áron.

Minthogy a budai fonódóról ismert rövidebb CAF-ok ára körülbelül 500 millió forint volt, akár 25 villamos is kijöhetne az árból. Azonban ha például trolibuszokat is beszereznek még, kevesebb villamos jöhet. Sőt, a Magyar Közlönyben, amelyben megjelent az EU Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) pénzeinek átrendezéséről szóló kormányhatározat, az is olvasható, hogy a pénzből infrastruktúrafejlesztésre is juthat. (A közlöny 3953. oldalát kell nézni.)

Úgy tudni, még nem dőlt el, hogy az alacsonypadlósvillamos- és -troli-beszerzés projekt keretében pontosan mit vesz a főváros, de a legvalószínűbb a rövid CAF-ok és trolibuszok beszerzése.

Budapest villamos közút trolibusz EU beszerzés IKOP

Kivonták a forgalomból az új metrószerelvényt

0

Második igazi munkanapján, kedden ki kellett vonni a forgalomból a 3-as fővárosi metró első új szerelvényét – írja Facebook-oldalán a Közlekedő tömeg. A vonat szerda reggel sem állt munkába.

A blog szerint az ajtókkal van gond. Állítólag túl sokszor csukódnak rá az utasokra, ezért probléma adódott az ajtónyitó mechanikával. Többek szerint a probléma gyökere az lehet, hogy túl későn szólal meg a zárásra figyelmeztető hangjelzés.

Később a BKV közleményt adott ki. Ebből az derül ki, hogy egészen pontosan az ajtójelzéssel volt baj:

„Ma 15:57 perckor az M3 vonalon menetrend szerint közlekedő felújított metrószerelvényen a Gyöngyösi utca állomáson a járművezető ajtójelzés hibát észlelt, ezért az utasokat leszállította és a szerelvény kiállt a forgalomból. A szerelvény utasajtói ebben az esetben is megfelelően működtek, azonban a jármű vezetője az ajtók nyitott-zárt állapotának visszajelzésénél tapasztalt bizonytalanságot. Az említett hibajelenség az ajtók működését nem befolyásolta, így az utasok biztonságát sem veszélyeztette, de a hiba okának megállapítása érdekében a szerelvényt ideiglenesen kivontuk a forgalomból.

Az újonnan forgalomba állt szerelvényeknél – mint minden új vagy felújított műszaki rendszernél – a kezdeti időszakban a kisebb meghibásodások, működési zavarok nem tekinthetőek szokatlannak. A hibajelenség okát a szerelvényekre adott jótállás keretében a Metrovagonmas fel fogja tárni és a hibát térítésmentesen kijavítja. Utasainktól elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért” – írta a BKV.

Az új, fehér járműről itt írtunk részletesebben.

metró 3-as metró gyorsvasút Budapest felújítás

Közlekedés. Elsősorban közösségi.
Városi és vasút.

Facebook

Utolsó kommentek