Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Eltüntetik a piros vonatokat a MÁV sínjeiről

1

vasút dizájn MÁV MÁV-Start Desiro Uzsgyi Talent

Megint lesz nyáron bulihíd

1

Néhány hétvégére kitiltanák a gépjárműveket a Szabadság hídról

Nem lesz hosszú életű idén nyári hétvégéken a piknik a Szabadság hídon, ha szó szerint kell érteni, amit Tarlós István mondott szerdán a fővárosi közgyűlésen. Az általában rendpártinak tartott főpolgármester szavai úgy zengtek a terem falai között, mint egy szigorú igazgatóéi az iskolai évzárón: "ha egyszer valaki felmászik a turulhoz, az egész akció le van fújva, nem szeretném, ha valaki ilyen hülyeség miatt meghalna ott. A szervezők ezt vegyék tudomásul, gondoskodjanak róla, hogy ne történjen ilyen kísérlet".

Budapest híd Tarlós István villamos

Wifi az összes debreceni villamoson

0

Debrecen villamos wifi

Búcsúzhatunk a piros Flirtöktől

2

vasút Stadler Flirt beszerzés dizájn MÁV MÁV-StartA Stadler piros motorvonatait kékre festik a MÁV-csoportnál. Ennél is fontosabb, hogy konnektorokat, sőt USB-csatlakozókat is kapnak.

Az elmúlt évtizedben több közbeszerzéssel vásárolt a MÁV illetve a MÁV-Start összesen 123 négyrészes Flirtöt. Akiknek fontos ez a kérdés, már az első hatvan jármű vásárlásakor kifogásolták, hogy pirosra festve érkeztek.

A MÁV-os sztenderdek szerint ugyanis a dízelmozdonyok és -motorvonatok kaptak olyasmi festést, amilyet a nagyközönség pirosnak dekódol (a vasutasok némelykor a vörös, más esetekben a narancs megjelöléshez ragaszkodnak).

vasút Stadler Flirt beszerzés dizájn MÁV MÁV-Start
Információonk szerint a pipacsok pirosak maradnak

Csak nyár végén indul a metrófelújítás

0

Ismét tolódott a fővárosban az észak-déli metró felújításának ígért dátuma.

Július végén megkötheti a BKV a 3-as metró infrastruktúra-felújításának nyertesével a szerződést, így a beruházás a második fél évben elkezdődhet. A felszíni közlekedés kialakításán már dolgoznak, és a pótlóbuszok is rendelkezésre állnak – írja keddi számában a Világgazdaság a közlekedési társaság tájékoztatására hivatkozva.

A korszerűsítés a vonal déli szakaszán kezdődik, a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között, az északi szakaszon, a Lehel tér és Újpest-Központ között a kiviteli munkálatok várhatóan 2017 végén indulnak.

A metró pótlására a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) lakótérségekre bontva részletes mobilitási tervet dolgozott ki. A közlekedési rendet még nem véglegesítették. Nemcsak a 3-as metróvonal feletti pótlóbusz-közlekedést biztosítják, hanem egyes, a metró déli szakaszának vonzáskörzetéhez tartozó dél-pesti és kelet-pesti lakótérségekből is alternatív, közvetlen belvárosi eljutást nyújtó megoldásokat dolgoztak ki. Több járat megy majd a 3-as metró ideiglenes, Nagyvárad téri, vagy épp a 2-es metró Örs vezér terén lévő végállomására – tette hozzá a BKK.

A pótlóbuszok zavartalan haladását forgalomtechnikai módosítások segítik majd, az Üllői úton például buszsávokat alakítanak ki. (MTI)

metró 3-as metró gyorsvasút Budapest felújítás

Közlekedés. Elsősorban közösségi.
Városi és vasút.

Facebook

Utolsó kommentek