Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mindenfelé használható mozdonyok jönnek a GYSEV-hez

0

Megérkezett a magyar-osztrák vasúthoz a Siemens első két Vectronja.

A Budapestről Sopronba és Szombathelyre közlekedő IC-ken kívül elsősorban tehervonatok elé tervezik kötni azt a kilenc Vectront, amelyet a GYSEV a Siemenstől vesz. Az üzlet márciusi bejelentésekor még csak öt, 6400 kilowatt névleges teljesítményű mozdony vásárlása volt biztos, de a további négy példányra szóló opciót is lehívták.

A MÁV-nál és a GYSEV-nél is szolgáló Taurus (EuroSprinter) mozdonyok továbbfejlesztésének is tekinthető Vectronok közül az első kettő kedden érkezett, hónapokkal a határidő előtt, sőt, a többi hét is megjön még idén.

vasút GYSEV mozdony beszerzés dizájn Vectron
A színsémát a személykocsikhoz és a tehervonatokhoz is szánja a GYSEV

Az összes HÉV megérett a kidobásra

4

HÉV MÁV MÁV-HÉV Budapest EU beszerzés Stadler gyorsvasút vasút

A MÁV tervei szerint 23 szerelvény helyett újat vennének, 75-öt felújítanának. Egy másik megoldás csupa újjal számol. A pénz EU-támogatásból jöhet a húszas években.

Megkezdődött az új, magyar IC-kocsik sorozatgyártása

4

A végleges dizájn eltér a prototípusétól, még idén elkészül két akadálymentes, kerékpárt is szállító vagon.

Régóta folynak az erőfeszítések a MÁV-Startnál egy korszerű vagonpark kialakítására az emelt szintű távolsági szolgáltatásokhoz, vagyis a hazai IC és a nemzetköti EC járatokhoz. A szolnoki járműjavítóban párhuzamosan újjítják föl a több mint két évtizede, Spanyolországból vásárolt CAF-kocsikat, és készítik az IC+ fantázianevű, saját fejlesztésű és gyártású kocsikat.

MÁV MÁV-Start vasút IC dizájn beszerzés
A másodosztályú sorozat-IC+-ok belső elrendezése a prototípuskocsikra fog hasonlítani, a dizájn viszont a CAF-okéra. - A Vonatösszeállítás képén az utóbbi

Ha villamos nem is, körhídkilátó lehet Hódmezővásárhelyen

1

Hódmezővásárhely magazin közút útépítés idegenforgalom kilátó híd

Újjáépül, de elköltözik a közlekedési múzeum

0

A pinceszintekben nehéz és drága lett volna kialakítani a megfelelő kiállítási tereket.

Új fő telephelyet keresnek a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumnak - írja a legutóbbi kormánydöntésre hivatkozva szerdai közleményében a Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

A múzeum fő kiállítóhelye nem a Városligetben, hanem új helyszínen, a korábbi tervekben szereplőnél nagyobb területen, a közlekedési gyűjteményünk (vonatok, buszok, villamosok, stb.) teljes spektrumú bemutatását lehetővé tevő környezetben valósulhat meg. Az új helyszínt már keressük, elsődlegesen a fővárosi vasút által felhagyott rozsdaövezeti ingatlanokon - írja Facebook-posztjában Vitézy Dávid, az intézmény vezérigazgatója.

magazin építészet örökség Budapest Vitézy Dávid Városliget
Ilyen lesz, de nem a közlekedési múzeum - Kép: Mérték Építészeti Stúdió / Közlekedési Múzeum

Közlekedés. Elsősorban közösségi.
Városi és vasút.

Facebook

Utolsó kommentek