Szeptember 2-án nyílik a legújabb metrószakasz Bécsben

0

A jövő szombattól szállít utasokat a bécsi U1-es déli toldása Oberlaa végállomásig. Az ötállomásos, 4,6 kilométeres hosszabbítás után a piros lesz a leghosszabb vonal az osztrák fővárosban.

Öt év alatt, 600 millió euróért készült el Bécsben az észak-déli metróvonal új szakasza – derül ki a város közleményéből.

metró gyorvasút Bécs Ausztria építés
Az új szakasz halványrózsaszínben az UrbanRail.net ábráján

Az így már 19,2 kilométeres U1-est 1969-ben kezdték építeni Karlsplatznál, 1973–tól az 1978-as igazi megnyitásig egymegállónyi távolságon oktató- és bemutatómeneteket tartottak csupán – írja az iho.hu közlekedési portál.

metró gyorvasút Bécs Ausztria építés
Fotó – Wiener Linien / Thomas Jantzen

A környéken több villamos és busz menetrendje és útvonala megváltozik, a 67-es villamos például rövidül.

Már a szlovákoknak is van alacsonypadlós Bz-jük

0

Északi szomszédunknál munkába állt az öregecske motorvonatok korszerűsítésével és akadálymentesítésével előállított első mellékvonali Hangya. A cseheknek már régóta van ilyenjük, a magyarok viszont már nem is álmodnak hasonló járműről.

A nálunk Bz-ként ismert csehszlovák kéttengelyes motorkocsikból és a hozzájuk való mellékkocsikból szülőhazájukon kívül Magyarország vásárolt, így a 20. század végén három ország meghatározó mellékvonali járművei voltak ezek.

Amikor nemrég kiderült, hogy a MÁV már nem túl sokáig számít rajtuk egy részletes posztot áldoztunk a Buzenykáknak, beszámolva a korszerűsítési kísérletekről is.

vasút Szlovákia Csehország MÁV MÁV-Start Bz Csehszlovákia Zólyom
Fotók: ŽSSK

Csehországban a nem villamosított mellékvonalakra számos korszerűbb járművet vásároltak, de ők jutottak a legtovább a megszüntetve megőrzés, azaz a korszerűsítés terén is. A két- és háromrészes Regionovák egy vagy két motorkocsiból és egy mellékkocsiból állnak, ezeket csuklóval kapcsolják egybe, így teremtve meg az átjárható teret. A legnagyobb újdonság, hogy a mellékkocsi középső része alacsonypadlós. A Regionovákat a 2000-res évtized közepétől gyártották, a programot már le is zárták.

vasút Szlovákia Csehország MÁV MÁV-Start Bz Csehszlovákia Zólyom
Az alacsony középrész erősen emlékeztet a cseh Regionováéra

Szlovákia szintén motor- és mellékkocsi összeépítéséből hozta létre, de először még magaspadlósan saját csuklós motorvonatát, de mostanára eljutottak odáig, hogy a zólyomi járműjavító (ŽOS Zvolen) első alacsonypadlós „Bz”-utódja már utasokat szállít – írta az iho.hu közlekedési portál a a szlovák államvasút (ŽSSK) közleménye alapján.

A ŽSSK a Mravec (Hangya) beceneved kapó csuklósból nyolcat rendelt, az első példány eleinte szülővárosa közelében bontogatja szárnyait (ha szárnyashangya), a decemberi menetrendváltástól a Trsztenába (Trstená, középkori magyar nevén Árvanádasd) vezető mellékvonalon szolgál majd.

vasút Szlovákia Csehország MÁV MÁV-Start Bz Csehszlovákia Zólyom
A Hangya becenév talán a karakteres fejrésznek köszönhető

Magyarország alighanem véglegesen lemaradt a másik két országtól a Bz-korszerűsítés terén. Feltehetően most már nem is lenne érdemes egy ilyen projektet erőltetni. Persze az évtizedek alatt sok változtatáson estek át itt is a Bz-k, de a járműfelépítést alapjaiban megváltoztató korszerűsítés mindössze egyetlen példányig jutott. A szintén kétrészes, csuklós, de magaspadlós „Iker-Bz” a szombathelyi járműjavítóban készült, de az ígéretek ellenére árva maradt (nádasd nélkül).

Felmentették a 18 éves etikus hekkert

0

A BKK fű alatt megrendelt, a T-Systems által kontár módon kifejlesztett netes bérletértékesítő rendszerének biztonsági hibáját lebuktató fiú már nem gyanúsított.

A közvélemény által etikus hekkerként megismert, 18 éves fiú ezt írta Facebook-oldalán:

„Az ügyészség helyt adott az engem védő Társaság a Szabadságjogokért ügyvédje által tett panasznak az ügyemben, ezáltal nem tekintenek a továbbiakban gyanúsítottnak, felmentettek.

Az ügyészség megállapította, hogy a célom valóban és nem cáfolhatóan a biztonsági rés feltárása és ennek közlése volt a BKK felé, amelyet két e-mail címre is megtettem, de erre választ nem kaptam. Megállapították, hogy ahhoz, hogy kétséget kizáróan meggyőződjek a rendszerhibáról, szükséges volt a vásárlás befejezése; továbbá azt is, hogy a cselekményem vezetett ezen informatikai rendszer olyan módon történő kijavításához, mely kizárja a hasonló cselekmények kivitelezését a továbbiakban; a fentiek alapján pedig azt, hogy cselekményem nem veszélyes a társadalomra, mely a bűncselekmény megállapíthatóságának törvényi előfeltétele.

Emellett megállapították, hogy a bejelentésem közérdekű bejelentésnek minősül (ami büntethetőséget kizáró ok), mivel olyan körülményre hívta fel a figyelmet, melynek orvoslása a közösség érdekét szolgálja, de mivel cselekményem a társadalomra való veszélyesség hiánya miatt alapból nem minősül bűncselekménynek, ezt a továbbiakban nem vizsgálták.”

BKK magazin közút villamos gyorsvasút internet botrány Budapest informatika T-Systems bérlet tarifa bűnügy
Illusztráció: Pixabay

Ős-HÉV-vel Ráckevére

0

A 130 éves HÉV-hálózatot nosztalgiamenetekkel ünnepli a MÁV és a BKK. Augusztus 20. az első nap, amikor régi szerelvénnyel utazhatunk, az ígéretek szerint később fotóstehervonatot, sőt gőzmozdonyos járatot is indítanak.

Vasárnap 8.53-kor indul Ráckevéről az MVIII-as motorkocsi R járatjelzéssel. A Közvágóhídtól 10.20-kor indul vissza, de csak Tökölre, onnan 11.20-kor jön a pesti végállomásra. Innen 12.50-től irány Ráckeve, visszaindulás 14.53-kor. Az augusztus 20-i utolsó nosztalgiajárat 16.50-kor célozza meg Ráckevét a Közvágóhídról. A vonatra külön díjszabás érvényes.

A MÁV-HÉV közleményében arról számol be, hogy a 130 éves évfordulóra tekintettel hónapokig fognak különleges meneteket szervezni. 1887. augusztus 7-én indult ugyanis az első HÉV a Közvágóhídról Soroksárra.

Szeptember 2-án tehervonatot indítanak fotósok számára Pesterzsébet felső és Ráckeve között. Szeptember 16-17-én az eredeti színezésű MIXA motorvonat vendégszerepel a ráckevei vonalon. Szeptember 30-án és október 1-jén gőzfelhős kirándulást ígérnek Ráckevére Pesterzsébet felsőről a MÁV Nosztalgia Kft. gőzvontatású nosztalgiavonatával. Az MVIII-as is újra jár majd szeptember 16-án és október 14-én.

A tervek szerint 2018-ban a szentendrei és a gödöllői vonalon lesznek különmenetek.

gyorvasút HÉV Budapest Ráckeve MÁV-HÉV nosztalgia BKK
(Fotó: MÁV)

Két év múlva készül el Dunakeszin az első emeletes magyar vonat

1

Stadler Kiss MÁV MÁV-Start Dunakeszi Szolnok vasút beszerzés EU FlirtA MÁV-Start lehívott az áprilisban megkötött keretszerződésből tizenegy Kiss motorvonatot a Stadlertől.

Ahogy a Fonódó akkor megírta, a 40 hatrészes, vagyis hatalmas, hatszáz ülőhelyes emeletes Stadler-szerelvényre szóló tavaszi keretszerződésből először egy 11-es csomagot rendelt meg a MÁV-Start. Augusztus 8-án megkötötték a támogatási szerződést is, vagyis európai uniós pénzből fizetik ki a járművek egyenként átlagosan 16,7 millió eurós árát – derül ki a MÁV közleményéből. Szállítani 2019-ben és 2020-ban fognak.

Ha a Kisseket a nálunk jól ismert négyrészes Flirtökkel hasonlítjuk össze, a legfontosabb különbség, hogy vagy másfélszeres hosszúságú, és két szintjén háromszor annyian ülhetnek le. A kerekítve hatszáz helyes Kiss kapacitása tehát annyinak vehető, mint egy tripla Flirt, így egy, illetve két Flirttel, vagy éppen egy másik Kissel összekapcsolva már 800, 1000, 1200 ülőhelyet mozgathat, így Budapest elővárosában kiválthatja a ma még a korszerűtlenebb vagonokból és mozdonyból kiállított szerelvényeket.

Stadler Kiss MÁV MÁV-Start Dunakeszi Szolnok vasút beszerzés EU Flirt

A Start a 11 „Puszit” Cegléd-Szolnok és Göd-Vác-Szob felé kívánja bevetni, de hétvégén a távolsági forgalomban is használnák Debrecen–Nyíregyháza-Miskolc felé az egyébként első osztály nélkül rendelt villamos motorvonatokat. Nyáron pedig a tervek szerint a Balaton déli partjára igyekvők is találkozhatnak velük az addigra már felújított vonalon.

Gyorsan fejlődnek az utasok kényelmét szolgáló berendezések is: a piros Flirtökben még konnektor sincs (tervezik beépíteni őket), a kékben viszont már igen, a Kissek pedig USB-csatlakozót is kapnak. Többet tud majd az utastájékoztató is, térképet, alkalmi információkat is megjeleníthet. A Kissek ugyanúgy képesek 160-nal menni, mint a Flirtök, és a gyorsulásuk is majdnem olyan jó.

Minden eddigi Stadler-vonatnál magyarabbak lesznek a MÁV-Start emeletesei. Nemcsak a kocsitestek, de a forgóvázak is a cég szolnoki gyárában készülnek majd, a hatból a nem hajtott középső négy részt pedig az állami dunakeszi járműjavítóban szerelik össze. Ugyanitt állítják össze, festik és helyezik üzembe a teljes vonatokat is, amelyekbe még a fentieken kívül is számos hazai alkatrész kerül. Az ígéretek szerint így a hozzáadott érték több mint fele lesz belföldi.

Stadler Kiss MÁV MÁV-Start Dunakeszi Szolnok vasút beszerzés EU Flirt
A látványtervek a MÁV-tól, a jellegrajzrészlet a Stadlertől származnak

Közlekedés. Elsősorban közösségi.
Városi és vasút.

Facebook

Utolsó kommentek