Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nagysebességű vasutat ígér Szijjártó Kolozsvárra

0

Ha valóban Észak-Erdélyen keresztül épül ki valamiféle gyors vasúti összeköttetés Budapest és Bukarest között, az előnyös lehet Erdélynek és az ottani magyarságnak.

Hétfőn még csak azt mondta Kolozsváron az ott tárgyaló magyar külügyminiszter, hogy "támogatják" a magyar főváros és az Erdélyi nagyváros közötti emelt sebességű vasút tervét, kedden, Budapesten, a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület konferenciáján már azt jelentette be, hogy megkezdődött a Budapestet Kolozsvárral összekötő vasút fejlesztésének előkészítése. A román kormány kérésére ez az első szakasza lesz a Budapest és Bukarest közötti projektnek.

Szijjártó Péter vasút Kolozsvár Románia nagysebességű beszerzés felújítás
A vasútállomás Kolozsváron

tízéves a vaskerekes sebességrekord

0

Az Alstom speciális TGV-szerelvénye 2007 április 3-án állította be a hagyományos felépítésű vasutak ma is érvényes sebességrekordját csaknem 575 kilométer per órával.

A kerek évforduló persze nem jutott eszembe, csak egynapos késéssel emlékeztetett rá az iho.hu. Viszont annak idején egy most is vállalható cikket írtam az Indexbe az eseményről, és arról, hogy a vaskerekes vasút ezzel utolérte a mágneses lebegtetésűt.

Közlekedés. Elsősorban közösségi.
Városi és vasút.

Facebook

Utolsó kommentek