Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Átadták a kaposvári pályaudvart

0

vasút felújítás Kaposvár építészet magazin Európai Unió

Rézkori lelet útépítés közben

0

régészet útépítés közút magazin R67-es gyorsút Kaposvár Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő

1 500 000 000 000 forint vasútra

3

vasút Európai Unió beszerzés Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közút kerékpár magazin

Önvezető autóknak épül tesztpálya Zalában

0

Magyarországnak jók az adottságai ahhoz, hogy a vezető nélküli járműfejlesztés egyik európai központja legyen - mondta Palkovics László.

Palkovics szerint Magyarországon már az 1980-as évek elején jelentős kutatási eredményeket értek el a szakemberek a közúti közlekedés területén, ami hozzájárult ahhoz, hogy nagy autógyártók, járműgyártáshoz kapcsolódó nagy fejlesztő központok jöjjenek ide.

A vezeték nélküli, valamint az elektromos hajtású járművek fejlesztésében és gyártásában való magyar részvétel koordinálásáért, továbbá az ELI Science Park projekt oktatási, kutatási és gazdaságfejlesztési koncepciójának kialakításáért felelős kormánybiztos szerdán egy budapesti háttérbeszélgetésen hangsúlyozta, hogy magyar kutatók nevéhez több járművezető-támogató rendszer köthető, magyar felsőoktatási kutató intézetek nemzetközi együttműködések intenzív részesei, a felsőoktatási háttér adott az elektromos, illetve vezető nélküli járműfejlesztéshez, és erős a járműipari vállalati háttér.

közút elektromos magazin önvezető
Fotó: Wikipedia

Tésztából építettek hidat

0

Már évente többször rendeznek tésztahídépítő versenyeket Magyarországon. A képen a lettországi Riga Technikai Egyetem Bridge iT nevű csapatának egyik tagja igazítja meg tésztahídjukat a terhelőpadon a Debreceni Egyetem Műszaki Karának Építőmérnöki Tanszéke által szerdán rendezett TörDElő tésztahídépítő versenyen Debrecenben. (MTI)

híd közút magazin Debrecen
Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Közlekedés. Elsősorban közösségi.
Városi és vasút.

Facebook

Utolsó kommentek