Kitiltanák Pestről a benzines taxikat

2

Kizárólag nulla emissziós autók kaphatnának taxiengedélyt 2020-tól, 2023-tól pedig belsőégésű motoros járművel egyáltalán nem lehetne taxizni a fővárosban.

Néhány év múlva már csak elektromos taxik üzemelhetnek a fővárosban, ha a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elképzelései valóra válnak - írja a Napi.hu.

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes akkor beszélt erről, amikor a repülőtéren átadtak egy elektromos töltőállomást. Ha villanytaxik lesznek Pesten, azokat alapvetően majd saját telephelyeiken töltik a társaságok, de igénybe kell majd venniük a városi töltőpontokat is, hiszen az akkuk nem feltétlenül bírnak ki egy töltéssel egy taxis munkanapot.

elektromos közút taxi Budapest magazin környezetvédelem Nemzetgazdasági MinisztériumMa még szennyeznek a pesti taxik

Helikopterrel mentették a kompról az éjjeliőrt

0


Honvédségi helikopterrel mentették ki a levonuló jeges ár által elsodort, és a folyó közepén a jégtáblák közé szorult tiszacsegei komp fedélzetéről az éjjeliőrt.

Tisza hajózás komp magazin helikopter repülés baleset
Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Az éjjeliőr a jégzajlás áldozata lett a kompon

0

Elsodorta a jég a tiszacsegei kompot, egy ember is rajta maradt.

Még ronda, de már nem életveszélyes a Kőki

0

Kerékpárbarát KRESZ-módosítást terveznek

13

Kerékpáros előzésekor 1-1,5 méter kötelező oldaltávolságot kelljen tartani, vizsgálják felül, hogy kötelező a kerékpárúton tekerni, ha van, legyen nálunk is kerékpáros utca - ezek a civilek legfontosabb javaslatai. A kormánybiztos indokoltnak tartja a javaslatokat.

Közlekedés. Elsősorban közösségi.
Városi és vasút.

Facebook

Utolsó kommentek