Kerékpárok és több autó is parkolhat az Örsön

0

A már meglévő parkoló átépítésével megújult a fővárosban, az Örs vezér terén a P+R parkoló. A tér déli oldalán, a Fehér út mellett található autóbusz-végállomás mögötti, már meglévő P+R parkoló, valamint az attól déli irányban elhelyezkedő – korábban kihasználatlan –, terület beépítésével egy új, korszerű, 265 férőhelyes P+R parkolót alakítottak ki. A fejlesztés eredményeként 104-ről 265-re nőtt a parkolóhelyek száma.

A parkoló szilárd burkolatot kapott, megújult a közvilágítás, fákat ültettek. A várakozóhelyen belül, a metróvégállomáshoz a lehető legközelebb 40 férőhelyes, fedett B+R parkoló is létesült.

A jövőben kamerarendszerrel őrzött, kibővített P+R és B+R parkolóban hagyhatják autójukat és kerékpárjukat az ügyfelek. A parkolót díjfizetés ellenében lehet majd igénybe venni: 6 és 22 óra között alkalmanként egy vonaljegy áráért, éjjel pedig megkezdett óránként 105 forintért lehet majd parkolni.

(Főpolgármesteri Hivatal)

Villamospótló troli drót nélkül a bulihíd idején

0

Két júniusi hétvégén a Szabadság hídról kitiltják a gépi üzemű járműveket, ezért Budán a villamosok, Pesten a 72-es troli útvonalát módosítják.

A Duna fölött gyalog, biciklivel vagy busszal, alatta metróval lehet átmenni, amíg június 17-én, 18-án, 24-én és 25-én a Szabadság híd gyalogos és kerékpáros zónaként üzemel - derül ki a BKK közleményéből.

villamos híd Budapest közút kerékpár gyalog gyorsvasút busz 4-es metró

1 500 000 000 000 forint vasútra

3

vasút Európai Unió beszerzés Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közút kerékpár magazin

Kerékpárbarát KRESZ-módosítást terveznek

13

Kerékpáros előzésekor 1-1,5 méter kötelező oldaltávolságot kelljen tartani, vizsgálják felül, hogy kötelező a kerékpárúton tekerni, ha van, legyen nálunk is kerékpáros utca - ezek a civilek legfontosabb javaslatai. A kormánybiztos indokoltnak tartja a javaslatokat.

Új híd épül Budapesten

0

Gyalogos-kerékpáros hidat épít az Úszó-, Vízilabda-, Műugró-, Műúszó- és Nyíltvízi Világbajnokság tervezett építményeinek részeként Budapest a Rákos-patak fölé - közölte a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Közlekedés. Elsősorban közösségi.
Városi és vasút.

Facebook

Utolsó kommentek