Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

De ki fog Debrecenből Nyíregyházára akkora kerülővel sztrádázni?

0

Befejezik a görbeházi csomópontot, így az M3-ason Nyíregyháza felől jövők rákanyarodhatnak majd hegyes szögben az M35-ösre Debrecen felé, és viszont.

Jövőre megépül az M35-ös autópálya görbeházi csomópontja, amely kimaradt a beruházásból - jelentette be hétfői debreceni sajtótájékoztatóján a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, Kósa Lajos, írja az MTI.

útépítés közút Debrecen Nyíregyháza M3 M35 autópálya
A Google térképe így mutatja, hogy hogyan látnánk egy repülőről a csomópontot

Négysávosítják a halálutat

0

Megszüntetik a Vásárosnaménytól mondjuk Lyonig tartó gyorsforgalmi útvonal egyetlen szűk keresztmetszetét.

A közvélekedés általában azt gondolja, oda kell autópályát, autóutat építeni, ahol azt a forgalom indokolja. Sztrádaszakaszok azonban más okból is készülnek. Gazdagabb országokban például (de máshol is) néha elég indok, hogy az adott területet is gyorsan el lehessen érni.

A magyar M7-es végéről, Letenyénél Szlovénia felé leágazó M70-es autóútnál két másik szempont is elővehető. A jelenleg részben kétszer egy sávos úton is megnőtt a forgalom 2004-es átadása óta, ám egy fontos európai útvonal része, hiszen összeköti a magyar és a szlovén gyorsforgalmi hálózatot. Ezért felhozható az az érv, hogy ennek "illik" valamennyire egységesnek, kétszer két elválasztott sávból állónak lennie.

közút magazin M70 beszerzés EU autópálya baleset biztonság útépítés
Az M70-es már most négysávos (piros) és négysávusítandó (zöld) szakaszai a NIF térképén

Épülnek a gyorsforgalmi utak az Alföldön

1

A NIF két útépítésről is küldött fényképeket.

Az M44-es Békés megyét és székhelyét köti majd be az országos gyorsforgalmi hálózatba. Az autóút három szakaszban épül, Kondoroson a munkálatokhoz igénybe vették a 2009 óta elhagyott Kisszénás-Kondoros rövidke vasútvonalat, ahogy arról az iho.hu írt.

Az M44-es autóút megépülése után javul a régió versenyképessége, és a terület vonzóbb lesz a befektetők számára is. Az első ütemben megépülő 62 kilométeres szakaszt 2019. harmadik negyedévében használhatják a közlekedők.

közút autópálya autóút útépítés M35 M44 NIF NFM

Épül a sztráda Észak-Erdély felé

0

A Közgép és olasz partnere, az Itinera megtámadta az M4-es autópálya határra vezető szakaszának közbeszerzését. Most azonban ellenük ítélt a hatóság, így épülhet az út.

Románia északi részeiből Debrecen és az M3-as irányába vezet a legrövidebb út Budapest és Nyugat-Európa felé. Szomszédunknál a tervezettnél lassabban és botrányokok között épülnek a sztádák, a dél-erdélyi sincs még kész, de a Magyarországhoz csatlakozó részek igen, így Aradot, Temesvárt az M43-as és M5-ös magyar pályákon keresztül már bekötötték az európai gyarsforgalmiút-hálózatba.

közút Románia beszerzés M4-es autópálya M35-ös autópálya Közgép Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő útépítés
Itt készül az M4 - illusztrációk: NIF

Halálos baleset az M5-ös autópályán

0

Személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött kedd hajnalban az M5-ös autópályán, Kecskemétnél.

Egy ember a helyszínen életét vesztette, az érintett szakaszt lezárták – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 78-as kilométerszelvénynél egy személygépkocsi ütközött össze 3 óra 40 perckor. A baleset következtében egy nő megsérült, egy férfi pedig a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök a helyszínelés miatt teljesen lezárták az autópálya érintett szakaszát, a forgalmat a 90-es kilométerszelvénynél az 54-es főúton keresztül az 5-ös főútra terelik. (MTI)

baleset autópálya M5-ös autópálya közút magazin
Google/Maps, Waze

Közlekedés. Elsősorban közösségi.
Városi és vasút.

Facebook

Utolsó kommentek