Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ide nem fog idén nyáron vonattal utazni

0

A szerb vasút lemondta a montenegrói Barba közlekedő vonatot, így a Budapestről közvetlenül elérhető adriai összeköttetésekből a legdélebbi célpont idén kimarad.

A szerb államvasút még csak be sem jelentette előre, hogy július 15-ig nem fogja továbbítani a Magyarország felől érkező magyar és cseh kocsikat, így sokan már meg is vették a jegyüket a bari éjszakai vonatra. Számukra természetesen visszatérítik a jegyárat - mondta Csépke András vezérigazgató a MÁV-Start nyári szolgáltatásait ismertető sajtótájékoztatón. Akit tudtak, már értesítettek a rossz hírről, a többiek jelentkezését várják.

vasút Szerbia Montenegro MÁV-Start
Mi szerencsére tavaly próbáltuk ki a bari éjszakai vonatot. Akkor csak a szerb-montenegrói határon, hajnalban kellett fölkelni, és buszra szállni vágányzár miatt. Cserében délelőtt a kusett helyett a Crna Gora-i vasút luxushálóiba szállhattunk vissza

Nyáron minden éjjel irány az Adria vonattal!

0

Az elmúlt években általában nagyon hamar elfogytak a helyek a MÁV-Start nyári, horvátországi és szlovéniai, tengerparti járataira. Idén többen juthatnak hálókocsis, fekvőhelyes vagy ülőhelyes jegyekhez az éjszakai vonatokra, mert a korábbi heti kétszeri majd háromszori járatok helyett 2017-ben már minden nap indulnak vonatok Splitbe, Rijekába és Koperbe.

A MÁV-Start a vasárnapig nyitvatartó Utazás kiállításon számolt be fejlesztéseiről. A délszláv térség közvetlen Adria-járataihoz tartozik még a montenegrói Bar is, ide azonban a mostani szezonban is csak heti két járat lesz. Ugyanúgy, ahogy a Balkán túloldalára, a bulgáriai Várnába és Burgaszba.

A vasúttársaság azt ígéri közleményében, a nyári balatoni forgalomban gyakori és egyre gyorsabb eljutást biztosít, több légkondicionált járművet és bicikliszállító kocsit állít forgalomba.

vasút MÁV-Start Szlovénia Horvátország Montenegró Bulgária
Budapesti kocsikat is továbbító vonat érkezése Koperbe

Közlekedés. Elsősorban közösségi.
Városi és vasút.

Facebook

Utolsó kommentek